بلاگ

کاربرد CPU ( سی پی یو ) در کامپیوتر + کاربرد آن قسمت دوم

کاربرد CPU

وب سایت 3sootfile  قصد دارد تا شما را با کاربرد سی پی یو در کامپیوتر قسمت دوم آشنا کند.

حافظه ی Cache

یکی از شاخصه های مهم CPU ، در واقع حافظه ی کش Cache می باشد . این حافظه ، حافظه ای سه لایه است که به ترتیب لایه ی L1 ، L2 و لایه ی L3 قرار گرفته است . لایه ی L1 سرعت بیشتر و حافظه ی کمتر نسبت به لایه ی L2 و لایه ی L2 سرعت بیشتر و حافظه ی کمتر نسبت به لایه ی L3 دارد . در اصل لایه ی L1 بیشترین سرعت و لایه ی L3 بیشترین حافظه را در بین سه لایه دارد . این حافظه معمولا چندین مگابایت فضای ذخیره سازی اطلاعات دارد و یکی از دلایل افزایش قیمت CPU ها ، بیشتر بودن حافظه ی کش می باشد . بدیهی است که هرچه حافظه ی کش یک CPU بیشتر باشد ، هزینه ی آن نیز بیشتر است و علاوه بر آن تاثیر مستقیم بر روی سرعت عملکرد CPU دارد . اطلاعاتی که در کش ذخیره می شود در این حافظه (Cache) باقی می ماند . در واقع Cache وظیفه ی حفظ داده ها را دارد . پردازنده برای بدست آوردن داده ، ابتدا حافظه ی کش را چک میکند و پس از نیافتن اطلاعات ، به سراغ حافظه های دیگر از جمله رم می رود . بهتر است به ادامه ی مطلب CPU چیست توجه فرمایید .

سرعت عملکرد پردازش

سرعت عملکرد پردازش یکی از مهم ترین شاخصه هایی است که در هنگام تهیه نمودن یک CPU  باید به آن توجه کرد . در واقع سرعت پردازنده یا همان CPU تعداد فعالیتی است که یک هسته می تواند در طول یک ثانیه انجام دهد و واحد آن هرتز می باشد . هرچه سرعت عملکرد پردازنده بیشتر باشد ، مسلما سرعت انجام کار بالا می رود و شما احساس رضایت بیشتری نسبت به نوع عملکرد CPU دستگاه خود میکنید . توجه داشته باشید که این شاخصه هم ارتباط مستقیم با قیمت CPU دارد ، یعنی هرچه CPU سرعت عملکرد بیشتری داشته باشد ، شما باید هزینه ی بیشتری برای دریافت CPU متحمل شوید

سومین مورد از شاخصه های مهم در CPU ، هسته های پردازشگر می باشد . این هسته ها هرکدام به طور مستقل عملیات پردازش را انجام میدهند . امروزه هسته های CPU از یکی بیشتر شده و 2 یا 4 یا 8 و یا حتی 16 هسته ای در بازار موجود است . وجود هسته های بیشتر در CPU این امکان را به استفاده کننده می دهد که طبق یک روش عمل کرد موازی ، دستورات داده شده را سریعتر پردازش کنند . افزایش هسته همیشه دال بر افزایش سرعت پردازش هسته نمی باشد چراکه هنوز هم چیپ هایی هستند که تعداد هسته ی بالایی دارند ولی از روش عملکرد پردازش موازی استفاده نمیکنند . البته با پیشرفت تکنولوژی این هسته ها می توانند درون خود به دو هسته ی مجازی تبدیل شوند و این عمل را در واقع با یک هعسته ی مجازی انجام دهند که این میتواند بهترین عمل و بهترین عملکرد باشد .

انواع CPU از گذشته تا کنون

شرکت اینتل یکی از پر قدرت ترین شرکت ها در زمینه ی ساخت انواع چیپ ، به خصوص چیپ های GPU و CPU میباشد . چیپ های CPU اینتل از گذشته تا کنون انواعی داشتند که در ادامه ی مطلب CPU چیست برایتان ارئه خواهیم داد .

انواع چیپ اینتل

_ core 2 solo

_ core 2 Due

_ core 2 quad

_ core i 3

_ core i 5

_ core i 7

پس از این شرکت ، شرکت AMD قرار گرفته است . این شرکت چیپ های خوبی را تولید و روانه ی بازار میکند ولی کیفیت این چیپ ها در مقایسه با چیپ های اینتل ضعیف است .

در واقع اگر میخواهید یک سیستم معمولی داشته باشید میتوانید از این چیپ ها استفاده کنید .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.